sustOILable natuurlijk pure wasnootschalen voor duurzaam wassen van kleding en vaat Wasnoten sustOILable Waszakjes katoen sustOILable 5 stuks Wasnoten als duurzaam alternatief voor kledingwas sustOILable "Wasnoten als duurzaam alternatief voor kledingwas sustOILable
sustOILable natuurlijk pure wasnootschalen voor duurzaam wassen van kleding en vaat Wasnoten sustOILable Waszakjes katoen sustOILable 5 stuks Wasnoten als duurzaam alternatief voor kledingwas sustOILable
Wasnoten 5 kilo met 5 waszakjes (1000x wassen) en 10ml etherische geurolie (los en plasticvrij verpakt)
2 Reviews | Review toevoegen
Wasnoten kun je gebruiken als een natuurlijk (vaat)wasmiddel. Het is een goed alternatief voor je chemische wasmiddelen (en goedkoper). De noten zijn los verpakt, dus zonder plastic!

Artikelnummer

8718164408427

Verzendkosten

€ 0,00

Standaard levertijd

Binnen 1-2 werkdagen verzonden

€ 76,95

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag

Wasnoten: natuurlijk (vaat)wasmiddel 

Ben jij ook op zoek naar een goed alternatief voor je chemische vaatwastabletten en synthetische wasmiddel? Stop dan met zoeken en ga je vaat en kleding wassen met wasnoten (Sapindus Mukorossi) uit India. Dit is niet alleen goed voor het milieu (ze zijn volledig biologisch afbreekbaar) maar ook veel beter voor je huid

In de schaal van deze natuurlijke wasnoot of zeepnoot, zit het bestanddeel ‘saponine’, dat als zeep fungeert in contact met water. Zeker voor mensen die allergieën hebben voor reguliere wasmiddelen of gewoon een gevoelige huid hebben, zijn wasnoten aan te raden. Nog een belangrijk detail: ze zijn veel goedkoper in gebruik! Er worden 5 katoenen waszakje meegeleverd. Ook hoort er een flesje van 10ml etherische geurolie naar keuze bij. Voor sommige geuroliën betaal je een meerprijs. Met 5 kilogram wasnootschalen kun je ongeveer 1000x wassen.

 • Handig! Bij 5 kilo wasnoten horen 5 waszakjes.
 • Duurzaam! De wasnoten versturen we los in een doos, zonder plastic.
 • keuze uit verschillende soorten etherische geurolie in een flesje van 10ml.

Gebruik in de vaatwasser

Je kunt je vaatwastabletten en je glansspoelmiddel de deur uit doen. De wasnoten nemen deze functies volledig over. Doe vier wasnootjes in het katoenen waszakje (wordt meegeleverd met elke bestelling in de webshop van sustOILable) en knoop het zakje goed dicht. Leg het zakje tussen de vuile vaat, bijvoorbeeld in het bestekbakje (dus niet in het bakje voor het normale vaatwastablet).  Kies je favoriete vaatwasprogramma. Je kunt dit zakje ongeveer drie keer gebruiken. Laat dan wel aan het einde van je vaatwasprogramma de nootjes en het zakje goed drogen. Als de nootjes ‘op’ zijn, ze voelen dan week aan, gooi je ze bij het groente- fruit- en tuinafval of op een composthoop tussen de planten.
 

Gebruik als wasmiddel

Gooi je synthetische wasmiddel en je wasverzachter maar weg. Door met de wasnoten te wassen heb je die niet meer nodig. Doe ongeveer vijf tot acht wasnoten in het katoenen waszakje en knoop het zakje goed dicht. Leg het waszakje tussen de vuile was in de trommel en start je favoriete wasprogramma. Bij 90 graden kan er één keer gewassen worden met de wasnoten. Bij wasprogramma’s op 30 graden kun je met dit zakje wasnoten twee of drie wasjes draaien. Laat dan tussentijds het waszakje en de nootjes drogen. Als de noten wat week worden, zijn de wasnoten ‘op’. Daarna gooi je de restanten bij het groenafval of je maakt er zelf compost  van door ze bijvoorbeeld tussen de planten leggen. Geen verpakkingsmateriaal, geen chemische resten in het riool. Voor een lekker geurtje aan je was voeg je, naar wens, enkele druppels van je favoriete etherische geurolie toe. De geurolie is puur en laat dus geen vetvlekken achter in je was.


Herkomst: India

 
Wasnoten groeien aan de tropische Wasnootboom (Sapindus Mukorossi) in India. De noten produceren saponine, een zeepachtige substantie, zodra ze in contact komen met water.

Wasnoten zijn:
 • Niet getest op dieren
 • Plantaardig dus vegan
 • Natuurlijk puur
 • Recyclebaar
 • Los verpakt in een kartonnen doos zonder plastic
 • 100% biologisch afbreekbaar

 

Tips:

 • Wasnoten hebben geen geur. Als je je wasgoed toch liever een geurtje meegeeft, kun je je favoriete geurolie op het waszakje druppelen voordat je de was draait.
 • Je kunt bij extra vuile was een schepje soda toevoegen in het wasmiddelbakje.
 • Wasnoten bevatten geen bleekmiddel. De witte was kan daardoor wat grauwer worden. Je kunt dit oplossen door vlekkenzout of soda aan het wasprogramma toe te voegen.

Sorteren op:

Review toevoegen
Carla - 09-12-2019 20:44

gebruik ze als vaatwasmiddel en dan zijn de wasnootjes zeker 3 keer te gebruiken als je op 40 graden je programma draait

Sanne M - 22-11-2019 16:10

Ik heb een half jaar geleden mijn wasmiddel de deur uit gedaan en was alleen nog maar met wasnoten. Duurzaam en prima resultaat. Alleen de witte was doe ik nog met regulier wasmiddel omdat anders de was wat grauw wordt.

Inhoud
5000 kilogram

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.