Witte Marseillezeep (Savon de Marseille) - 100 gram (zonder palmolie)
Het 100 gram blokje witte Marseillezeep van Marius Fabré heeft een speciale decoratieve afwerking. Het zeepje is daardoor geschikt voor een kleine wastafel. Het kleine stukje zeep is ook handig voor reizigers. Met dit zeepje kunt u alles wassen (gezicht, haar, lichaam en kleding) en het zeepje kan zo mee in de handbagage.
Weg met je chemische wasmiddelen en schoonmaakmiddelen! Met deze originele witte Marseillezeep van Marius Fabre kun je niet alleen je kleding wassen. Het mooie blok zeep is ook goed te gebruiken om je eigen natuurlijke schoonmaaksopje mee te maken.
Gebruik als kledingwasmiddel:
- De witte Marseillezeep is geschikt voor alle textielsoorten, met name voor de fijne en delicate was, zoals baby kleertjes, wol, zijde en kant. Ook heel efficiënt tegen hardnekkige vlekken.
- Rasp met de zeeprasp de witte Marseillezeep
- Los 40 gram geraspte vlokken op in 2,5 liter heet water
- Roer totdat alle zeepvlokken opgelost zijn (het wordt een dikke pap)
- Voor de lichte en bonte was gebruik je een vol wasbolletje in de trommel. Leg dit bolletje tussen de kleding in de trommel en niet in het zeepbakje. Voor de witte was voeg je een schepje soda toe.
- Vlekken in je kleding? Wrijf deze dan eerst in met een vochtig gemaakt blok witte Marseillezeep, voordat je dit gaat wassen.
Gebruik als vlekverwijderaar in kleding:
- Wrijf de vlek in met een vochtig gemaakte witte Marseillezeep
- Was je kledingstuk op je gewenste programma.
Gebruik als schoonmaaksopje:
- Rasp met de zeeprasp de witte Marseillezeep
- Los 40 gram geraspte vlokken op in 2,5 liter heet water
- Roer totdat alle zeepvlokken opgelost zijn (het wordt een dikke pap)
- Klaar is je biologisch afbreekbare schoonmaaksop! En het is ook nog eens zacht voor je handen.
- Toch liever een geurtje? Druppel dan enkele druppels van onze geurolie in je sop. En je huis ruikt heerlijk naar jouw favoriete geurtje.
In de 19e eeuw was Marseillezeep enorm populair in de Provence. In deze streek was er een overschot aan grondstoffen waarvan de zeep gemaakt wordt. De blanke (witte) Marseillezeep werd vooral gebruikt om de was mee te doen. De vierkante blokken lagen goed in de hand waardoor wegglijden minder snel gebeurde. De zeep was bovendien zuinig in gebruik en niet zo duur. Na de tweede wereldoorlog werd de (blanke) Marseillezeep minder populair vanwege de opkomst van de wasmachine.
Echte Marseillezeep heeft een logo (Union des Professionels de Savon de Marseille) dat alleen mag worden gebruikt als de zeep uit een bepaalde regio komt (Bouches-du-Rhône) en volgens het traditionele procedé wordt vervaardigd in een traditionele ambachtelijke grote ketel. Er zijn maar enkele fabrikanten die aan die voorwaarden voldoen, waaronder Marius Fabre. De naam 'Savon de Marseille' is geen beschermde productnaam. De zepen mogen dus ook buiten Marseille worden gemaakt. Met als gevolg dat 95% van de zogenaamde Marseillezepen niet uit Marseille, of zelfs helemaal niet uit Frankrijk, komt.
Harde blokken zeep zijn oneindig houdbaar. Ze kunnen wel uitdrogen maar dat gaat niet ten koste van de kwaliteit van de zeep. In onze zepen zit weinig water, in tegenstelling tot vloeibare zepen. Veel water beperkt de houdbaarheid van zeep.
Herkomst: Frankrijk
De afmetingen van de zeep zijn 60mm (lengte) X 60mm (breedte) X 60mm (dikte).
Deze witte Marseillezeep bestaat volledig uit natuurlijke ingrediënten:
- 72% olijfolie
- Zonnebloemolie
- Kokosolie
- Natriumhydroxide
- Zout (natriumchloride)
- Glycerine
- Water
Verder is onze zeep:
- Natuurlijk puur
- Niet getest op dieren
- Niet geparfumeerd
- Plantaardig dus vegan
- Vrij van hulpstoffen zoals parabenen, polyethyleenglycol (PEG), polypropyleenglycol (PPG), paraffine en siliconen
- Vrij van microplastics en microbeads
- Onbewerkt
Tips:
Geniet langer van je zeep!
- Je zeep gaat langer mee als je deze op de juiste manier bewaart. Klinkt misschien gek maar bewaar je zeep niet in een te vochtige ruimte.
- Leg de witte Marseillezeep na gebruik op een van onze natuurlijke zeepbakjes om hem goed uit te laten lekken na gebruik als bijvoorbeeld vlekverwijderaar.