Geurolie

Etherische geurolie van sustOILable

 

“ Niets brengt een herinnering weer zo tot leven als geur”


Geur doet veel met de mens. Denk maar eens aan de geur van versgebakken appeltaart in een winkel. Of een parfum dat doet denken aan een bijzonder moment. Geurolie kent veel toepassingen en is er in vele varianten. Lees ook onze blog: Varieer en combineer!

Onze geurolie wordt meestal etherische olie of essentiële olie genoemd. Wij noemen het liever geurolie, dat zegt alles over het gebruik. Geurolie is een sterk ruikende, vluchtige, olie-achtige aromatische vloeistof. Met vluchtig wordt bedoeld dat de vloeistof snel verdampt bij blootstelling aan de lucht. Etherische geurolie is niet bedoeld voor puur gebruik op de huid, zoals onze huidoliën dat wel zijn.

Geurolie wordt gemaakt van verschillende delen van een plant (bloem, zaad, vrucht, blad, stengel, bast, hout of hars). Onze etherische geurolie is puur, onbewerkt, er is niets aan toegevoegd en heel erg zuinig in gebruik. Onze geurolie is verkregen door stoomdestillatie, een extractiemethode die met stoom essentiële olie van het plantenmateriaal scheidt.

Bij het inademen van een geurmolecuul komt dit rechtstreeks via de zenuwkanalen in de hersenen in het limbisch systeem. Dit limbisch systeem regelt onze emoties, geheugen, hartslag, bloeddruk, ademhaling en ons leerproces. Geur kan dus rechtstreeks onze stemming en (lichamelijke) welzijn beïnvloeden. 

Geuren kunnen met elkaar gemengd worden en zo een synergetisch effect geven. Door oliën met een zelfde doel (ontspanning, stimulatie) met elkaar te mengen, kan een groter effect bereikt worden. 

Onze etherische geurolie is heerlijk om te gebruiken in onze geurolie diffuser. Doe een paar druppels samen met water in het reservoir en je geniet 6 uur lang van een heerlijke geur. Wil je nog meer sfeer dan kun je ervoor kiezen het subtiele LED lampje in een van de 7 kleuren aan te zetten. De diffuser heeft een prachtig design en staat mooi in je huis.
 Cederhout etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Dennen etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Eucalyptus etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Geranium etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Kaneel etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Lavendel etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Patchouli etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Rozemarijn etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Sandelhout etherische geurolie

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Geurolie bieden we aan in glazen flesjes van 10ml met pipetdop. Etherische geurolie is kostbaar maar ook heel zuinig in gebruik. Je gebruikt voor elke toepassing maar enkele druppels. We bieden geen navulverpakking etherische geurolie aan om de kleine flesjes van 10ml na te vullen, omdat navulverpakkingen een minimale inhoud hebben van 100ml. In die hoeveelheid is etherische geurolie minder aantrekkelijk voor onze klanten. Bovendien is de kans op ‘vervlieging’ groter omdat een dergelijke hoeveelheid lang bewaard moet worden. 


De waardering van www.sustoilable.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 187 reviews.